Tahniah Puteri Alya Medina, Wakil Malaysia ke ASLC 2021

FKMP mengucapkan jutaan tahniah kepada Saudari Puteri Alya Medina Binti Ibrahim (FKMP) kerana berjaya terpilih mewakili Malaysia ke Asia Student Leadership Conference 2021(ASLC 2021) anjuran The Smile Mission, Singapore yang akan berlangsung pada 17 dan 18 Julai 2021. Untuk makluman, Saudari Medina telah dicalonkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi bagi mengikuti ASLC 2021. Semoga kejayaan ini menjadi inspirasi buat semua mahasiswa UTHM.

student activities

Bubur Lambuk MechClub 2021

5 Mei 2021 bersamaan 23 Ramadan 1442 telah berlangsung dengan jayanya aktiviti memasak dan pengagihan bubur lambuk anjuran Kelab Kebajikan dan Rekreasi FKMP (MECHCLUB) dibawah program Qaseh Ramadan 2021. Acara tahunan yang dinanti-nantikan ini diketuai oleh En. Mohamad Rashid bin Kasmari.

activity, CSR

Program Ziarah dan Iftar Qaseh Ramadan 2021 di Tanjung Sedili

1 Mei 2021 bersamaan 19 Ramadan 1442 telah berlangsung dengan jayanya Program Ziarah dan Iftar Qaseh Ramadan 2021 anjuran FKMP, UTHM bersama Yayasan Amal Malaysia. Prof. Madya Dr. Mohammad Sukri bin Mustapa telah mengetuai program ini bersama-sama tujuh staf dan dua pelajar FKMP. Turut serta juga dua orang wakil Yayasan Amal Malaysia.

CSR

Continue reading

International Journal of Integrated Engineering (IJIE)

The International Journal of Integrated Engineering (IJIE) is a single blind peer reviewed journal which publishes 3 times a year since 2009, by our university publisher. The journal is dedicated to various issues focusing on 3 different fields, mainly civil, electrical and mechanical engineering. It is indexed by Scopus and provide a good platform for our researchers to publish their work. Please visit this page for further information.

Dekan FKMP 2021 - Prof. Madya Ir. Ts. Dr. Bukhari Bin Manshoor

Sekalung tahniah diucapkan kepada YBrs. Prof. Madya Ir. Ts. Dr. Bukhari Bin Manshoor atas lantikan sebagai Dekan Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan yang telah berkuatkuasa pada 1 Januari 2021. Semoga banyak pencapaian yang dikecapi pada masa akan datang.

Tel: +6074537703   ||   Fax: +6074536080  ||  Contact Us

"Aim for the sky, then someday, you"ll be among the stars",
FKMP 2019-2021© Copyright Reserved