Graduate Employability & Tracer Study

Baik nama UTHM maka baik jugalah nama graduan2nya, maka makin mudahkan urusan2 'career development' mereka. Antara indikasi utama satu2 universiti itu hebat atau tidak adalah melalui tahap Kebolehpasaran Graduan, GE pada tahun semasa. Untuk meningkatkan GE, semua daripada kita terlibat.

Dan paling utama ialah bagaimana graduan2 pada tahun semasa mengisi 'Tracer Study', Sistem Kajian Pengesanan Graduan ketika proses konvo berlaku. Semua graduan yang akan berkonvo adalah wajib untuk mengisi survey ini dan ia menentukan kedudukan UTHM berbanding universiti-universiti lain di mata masyarakat dan industri. Video pendek ini menerangkan serba ringkas bagaimana survey SKPG ini perlu diisi. Sila ambil maklum ye, semua pelajar bakal melalui proses ini. Selamat maju jaya!

#hepafkmp kredit kepada Nurul Amirah Sofia (pelajar intern dari UIA). sumber di sini